Predstavitev:
Andreja Džakušič
(diplomirala na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani (kjer je končala tudi magistrski študij), performerka, intermedijska umetnica in pedagoginja v kulturi)

a

Andreja Džakušič je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je končala tudi magistrski študij. Izpopolnjevala se je na Vysoki Školi Vytvarnih Umeni v Bratislavi na Slovaškem in na Akademii Sztuk Pieknich v Krakovu na Poljskem. Leta 2004 je bila umetnica na delovnem obisku v Belfastu. Vpisana je v razvid samostojnih ustvarjalcev na področju kulture MK RS kot performerka, intermedijska umetnica in pedagoginja v kulturi. Uporablja različne medije: performans, fotografijo, video, interaktivno instalacijo, ukvarja se predvsem z družbeno angažirano umetnostjo in umetnostjo v javnem prostoru. Kot predsednica aktivno deluje v Društvu likovnih umetnikov Celje in organizira projekte (razstave, dogodke in festival umetniških akcij v javnem prostoru Vstop prost/Admission Free). Deluje tudi v različnih umetniških kolektivih, kot so SIVA (skupaj s Simonom Macuhom in Ivo Tratnik), Javna branja, Ivan, IvAnKe, AnKo, idr.

Živi in dela v Celju, organizira samostojne in skupinske umetniške projekte ter sodeluje na vabljenih skupinskih razstavah pri nas in v tujini.

Njena dela so uvrščena v zbirko Centra sodobne umetnosti v Celju.

Njena video dela so dostopna v digitalnem video arhivu DIVA (http://www.e-arhiv.org/diva/index.php?opt=search&words=andreja%20d%C5%BEaku%C5%A1i%C4%8D).


Organizator: Teozofska knjižnica in bralnica Alme M. Karlin
www.jivatma.si
Kontakt: program@jivatma.si, tel.: 03 62 098 62, 041 464 667