Predstavitev:
Rok Terkaj
(raper, tekstopisec, novinar, univerzitetni diplomirani teolog)

a

Rok Terkaj, bolj znan pod umetniškim imenom Trkaj (njegovo umetniško ime je izpeljanka priimka, saj ga doma v Savskem naselju kličejo Trkaj, brez e-ja), rojen 1983 v Ljubljani. Je pisec besedil, novinar, popotnik, dvakratni slovenski zmagovalec v freestyle battlu in univerzitetni diplomirani teolog. Z rapom se ukvarja že od leta 2001. Leta 2003 je prelomno leto, saj osvoji naziv prvaka v battle tekmovanju 8 Mile freestyle battle in nekaj mesecev zatem še na 2. freestyle prvenstvu v K4, kjer si zmago deli z N'tokom. Kot zmagovalec si pribori možnost snemanja prvenca pri slovenski rap založbi RapNika, kjer tudi izda prvenec V Času Enga Diha. Album je dobro sprejet, singla »Dihi z mano« in »Vse kar mam« zavzameta prvo mesto na radijskih postajah, oddaja Videospotnice ga nagradi za debitanta leta, sam pa si omisli prav posebno variacijo promocije svojega albuma. Na dan izida albuma se odpravi peš od Maribora do Ljubljane, kjer tudi ima svoj prvi samostojni nastop. Postane član skupine Sami Norci in T-SET, vendar ne za dolgo, saj po enem letu raje nadaljuje solo kariero.

Leta 2004 se tudi odpravi na romarsko pot El Camino de Santiago, kjer je v mesecu dni prehodi 800 kilometrov. V letu 2009 se odpravi tudi na hojo od Ljubljane do Sarajeva ter istega leta opravi tudi Kul Vinsko Turo, kjer se poda na ozemlje Jeruzalema, Ljutomerja, Ormoža in spoznava tamkajšnje ljudi in navade. Za Kul Vinsko Turo tudi prejme najvišjo nagrado Slovenskega oglaševalskega festivala.

V letih 2007-2010 napiše mnogo besedil za ostale izvajalce, nekateri med njimi tudi prejmejo nagrade; Manca Špik - Baila Baila kot zmagovalka pesmi MMS, Turbo Angels - Gremo na Bahame - Pesem poletja 2007, med drugim pa še za mnogo izvajalcev; Nina Pušlar, Omar Naber, Nuška Drašček, Nuša Derenda, Sanja Grohar, Glam, XEQUTIFZ, Špelca Kleinlercher, Gino...

Albumi:
• V času enga diha (2004)
• Rapostol (2007)
• Pasož (2010)
• Vse je OK (2013)
• Dan zmage (2014)


Organizator: Teozofska knjižnica in bralnica Alme M. Karlin
www.jivatma.si
Kontakt: program@jivatma.si, tel.: 03 62 098 62, 041 464 667